Culturele diversiteit binnen een organisatie

HR

Datum: 2022-11-21

Leestijd: 0 min

Delen op:

Door globalisatie komen we steeds vaker dan voorheen in aanraking met mensen van andere culturele achtergronden. Sterker nog, veel organisaties hebben deze realiteit van een veranderende zakelijke wereld omarmd. Sommige benutten zelfs de toegevoegde waarde van wat we superdiversiteit noemen doordat ze meer en meer mensen van verschillende landen en culturen werk aanbieden.

Wat is diversiteit?

Er zijn vele verschillende definities van het woord diversiteit. Maar over het algemeen hebben we het dan over verschillende eigenschappen die mensen van elkaar onderscheiden. Eigenschappen zoals etniciteit, ras, geslacht, leeftijd en fysieke handicaps zijn vaak makkelijk te identificeren (diversiteit aan de oppervlakte). Maar sommige onderscheidende eigenschappen kunnen ook niet observeerbaar zijn(diepe diversiteit). Een aantal voorbeelden hiervan zijn overtuigingen, normen en waarden, persoonlijkheden, sexuele oriëntatie, identiteit, houdingen en culturele eigenschappen.

Met een diversiteits-strategie die goed gepland en uitgevoerd is kunnen culturele verschillen doorslaggevend zijn in het creëren van kansen voor jouw personeel in plaats van dat deze voor problemen zorgen.

Culturele diversiteit binnen een organisatie

Wat culturele diversiteit op de werkvloer inhoud

Cultuur is een belangrijk onderdeel van wie we zijn en hoe we ons identificeren als individuen. Binnen organisaties levert culturele diversiteit een bijdrage aan de strategische dynamiek binnen het bedrijf, dit zou de algehele organisatiecultuur kunnen verbeteren en goodwill kunnen creëren bij internationale belanghebbenden. Dit komt doordat in een multiculturele organisationeel klimaat  interculturele perspectieven en  ontmoetingen van harte welkom zijn en mensen kunnen laten zien wie ze zijn en wat ze bij kunnen dragen van hun culturele perspectieven en waarden.

Voordelen van culturele diversiteit op de werkvloer

Er zijn verscheidene voordelen voor bedrijven die hun personeelsbestand willen diversifiëren. Met een multicultureel team kunnen bedrijven:

  • talenten van verschillende culturen aantrekken en behouden
  • het personeel helpen bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden zoals interculturele competenties en ze kunnen creatiever worden in het oplossen van problemen
  • het imago van de organisatie verbeteren, waardoor je top talenten van over de hele wereld kan aantrekken
  • innovatiever worden omdat het verschillende perspectieven kan delen. Dit kan bijdragen aan hogere financieel gewin en een concurrentievoordeel
  • verbeterde besluitvorming
  • bevorderen van intercultureel begrip waardoor werknemers aanvullende interculturele vaardigheden kunnen ontwikkelen, zoals culturele intelligentie en sociale intelligentie.

Wanneer culturele diversiteit niet strategisch wordt beheerd kan het contraproductief zijn voor de doeleinden van een team omdat, net zoals mensen, culturen van elkaar verschillen. Met een diversiteits strategie die goed gepland en uitgevoerd is kunnen culturele verschillen doorslaggevend zijn in het creëren van kansen voor jouw personeel in plaats van dat deze voor problemen zorgen.

 

Geschreven door: Bewustmakers

Met Bewustmakers kies je voor…

Oplossingsgerichte aanpak/methodiek

Bij Bewustmakers gaan wij altijd aan de slag met als doel een oplossing te vinden voor de probleemvragen van onze klanten. Dit doen wij altijd zo eerlijk en transparant mogelijk, zodat geïnformeerde beslissingen gemaakt kunnen worden.

Ervaren en diverse professionals

Naast dat onze professionals een berg aan ervaring met zich meebrengen geloven wij ook sterk in de toegevoegde waarde van een divers en dynamisch team.

Groot netwerk van partners

Wij werken samen met een groot netwerk van partners, zodat wij binnen ons netwerk altijd een antwoord kunnen leveren voor vraagstukken die jij als ondernemer of onderneming hebt.

Het expert team van Bewustmakers staat voor je klaar.

Heb jij een vraagstuk waar je graag hulp bij zou willen hebben? Neem dan gerust contact op met ons!

We horen graag van je!

info@bewustmakers.nl053 851 1395

Neem contact op

© 2022 Bewustmakers

Algemene voorwaarden | Privacy & Security | Cookies