Duurzame inzetbaarheid op de werkvloer

HR

Datum: 2022-11-21

Leestijd: 0 min

Delen op:

Werk is een belangrijk aspect van het leven, mensen spenderen namelijk een groot gedeelte van hun leven werkend. Dat maakt het belangrijk om er als ondernemer voor te zorgen dat je werknemers kunnen slagen op het werk en werken aan een gezonde carrière. Deze verantwoordelijkheid ligt grotendeels bij de werkgever omdat deze ervoor moet zorgen dat zijn werknemers in een gezonde en prettige werkomgeving aan de slag kunnen. In dit artikel zullen we het concept voor je verder uiteen zetten. Om te beginnen met het antwoord op de vraag, wat betekent duurzame inzetbaarheid precies?

Definitie van duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid betekent dat werkgevers de juiste werkomstandigheden creëren die nodig zijn om werknemers te laten slagen. In hun huidige werk maar ook zodat ze kunnen werken aan een lange, maar vooral ook gezonde carrière. De grote voordelen voor organisaties zijn dat je in staat bent talenten aan je te binden die gemotiveerd en productief zijn en blijven in hun werk voor een langere periode, je de kosten van ziekteverzuim, zoals bijvoorbeeld het geval bij burn-out klachten, vermindered en je werkt aan een goed imago voor je bedrijf, ook wel je employer brand. Je krijgt hiermee werknemers die substantieel kunnen blijven bijdragen aan de doelen van de organisatie en zich ook betrokken voelen bij deze doelen. Duurzame inzetbaarheid wordt ook vaak vitaliteitsmanagement genoemd. 

Duurzame inzetbaarheid betekent dat werkgevers de juiste werkomstandigheden creëren die nodig zijn om werknemers te laten slagen.

Duurzame inzetbaarheid op de werkvloer

Wie heeft er baat bij een gedegen duurzaam inzetbaarheidsbeleid?

Kortgezegd, iedereen. Voor velen is wel duidelijk dat op zijn minst werknemers hier veel baat bij hebben, omdat hun werkomstandigheden voornamelijk worden verbeterd. Maar ook de werkgevers halen grote voordelen uit het opstellen van een gedegen duurzaam inzetbaarheidsbeleid, bijvoorbeeld:

  • De kosten van ziekteverzuim in Nederland zijn erg hoog, door te investeren in duurzame inzetbaarheid verlaag je het verzuim percentage en dus de kosten.
  • Door te investeren in duurzame inzetbaarheid, maak je je bedrijf aantrekkelijker voor mensen die opzoek zijn naar een baan. Je verbeterd je employer branding.
  • Je behoud personeel langer en zal dus minder snel op zoek moeten om vacatures te vullen. 

 

Het ontwikkelen van een duurzaam inzetbaarheidsbeleid

Het ontwikkelen van een duurzaam inzetbaarheidsbeleid begint door in kaart te brengen welke factoren het meest bijdragen aan bijvoorbeeld de stress die je werknemers ervaren. Het is belangrijk om in dit proces proactief te zijn, want zoals altijd is het ook hier beter om te voorkomen dan om te genezen. Dit in kaart brengen doe je voornamelijk door gesprekken met je personeel te voeren. Afhankelijk van de grote van je bedrijf kun je dit zelf doen maar je zou hier ook iemand voor in kunnen schakelen, zoals bijvoorbeeld een burn-out coach of iemand die een cursus vitaliteitsmanagement heeft voltooid.

 

Na deze gesprekken zou je op zijn minst in kaart gebracht meten hebben welke problemen er spelen, maar vaak is je eigen personeel ook de beste aandrager van oplossingen van deze problemen. In je beleidsplan komt te staan welke factoren bijdragen aan de grootste stressfactoren voor je personeel, wat je hier aan gaat doen en welke invloed dit zou moeten hebben. Ook is het belangrijk om te belichten welke dingen er wel goed gaan. Andere onderdelen van het investeren in duurzame inzetbaarheid zijn bijvoorbeeld het bevorderen van de ontwikkeling van je personeel en door je werknemers op de hoogte te houden van dingen die spelen binnen het bedrijf, hiermee creëer je namelijk betrokkenheid. Het is belangrijk om je duurzaam inzetbaarheidsbeleid te blijven evalueren en waar nodig te verbeteren.

Geschreven door: Bewustmakers

Met Bewustmakers kies je voor…

Oplossingsgerichte aanpak/methodiek

Bij Bewustmakers gaan wij altijd aan de slag met als doel een oplossing te vinden voor de probleemvragen van onze klanten. Dit doen wij altijd zo eerlijk en transparant mogelijk, zodat geïnformeerde beslissingen gemaakt kunnen worden.

Ervaren en diverse professionals

Naast dat onze professionals een berg aan ervaring met zich meebrengen geloven wij ook sterk in de toegevoegde waarde van een divers en dynamisch team.

Groot netwerk van partners

Wij werken samen met een groot netwerk van partners, zodat wij binnen ons netwerk altijd een antwoord kunnen leveren voor vraagstukken die jij als ondernemer of onderneming hebt.

Het expert team van Bewustmakers staat voor je klaar.

Heb jij een vraagstuk waar je graag hulp bij zou willen hebben? Neem dan gerust contact op met ons!

We horen graag van je!

info@bewustmakers.nl053 851 1395

Neem contact op

© 2022 Bewustmakers

Algemene voorwaarden | Privacy & Security | Cookies