Wat is detachering?

HR

Datum: 2022-12-07

Leestijd: 0 min

Delen op:

Detachering is een win-win voor de werknemer en werkgever. Het kan een tijdelijk overdracht van een medewerker naar een andere functie of afdeling zijn met als doel werkervaring op te doen, of het kan een werknemer zijn die van buitenaf komt die al ervaring met een vergelijkbare functie heeft. Deze overdracht kan dus binnen dezelfde organisatie zijn maar ook naar een andere organisatie. Door detachering kun je gemakkelijk een (tijdelijke) vacature vullen, maar het is ook een uitermate geschikte manier om personeel ervaring op te laten doen met een andere functie.

Wat zijn de verschillende soorten van detachering?

Er zijn twee verschillende soort van detachering, interne en externe:

  1. Interne detachering is wanneer een medewerker naar een ander team of afdeling binnen dezelfde afdeling geplaatst. Het is de simpelste en meest voorkomende vorm van detachering. Deze soort van detachering leent zich goed voor het aanvullen van een eventueel tekort aan vaardigheden binnen een afdeling. Het kan ook gebruikt worden om een medewerker bloot te stellen aan hoe andere delen van het bedrijf werken.
  2. Externe detachering is wanneer een medewerker overgedragen wordt naar een andere organisatie. Deze vorm van detachering wordt vaak gebruikt tussen bedrijven die een band hebben met elkaar, denk bijvoorbeeld aan zusterbedrijven, bedrijven met een samenwerkingsverband of cliëntenorganisaties. Dit soort detachering kan helpen bij het uitbreiden van het netwerk van medewerkers en die van de organisatie.

Door detachering kun je gemakkelijk een (tijdelijke) vacature vullen, maar het is ook een uitermate geschikte manier om personeel ervaring op te laten doen met een andere functie.

Wat is detachering?

De detacheringsovereenkomst

Een goed verzorgd detachering programma is een groot voordeel voor de werkgever en de werknemer. Sommige organisaties verzorgen hun detachering intern, vooral voor interne detachering. Er zijn echter ook vele detacheringsbureaus die kunnen helpen bij het verzorgen en faciliteren van het detacherings proces van medewerkers van verschillende organisaties.

 

Wie het proces ook verzorgd, het is van belang dat er een detacheringsovereenkomst is tussen de werknemer en werkgever (of het detacheringsbureau). Deze overeenkomst stelt onder andere vast wat de voorwaarden van de detachering zijn zoals opzegtermijn, de duur van de detachering, en wat de arbeidsvoorzieningen en rechten zijn. Het legt dus de rechten en plichten vast voor de organisatie die gedetacheerd personeel inhuurt en voor de gedetacheerde.

Wat zijn de voordelen van detachering?

Detachering levert voordelen op voor werkgevers én werknemers. Voor de werkgever zijn de grootste voordelen dat je flexibel personeel aanneemt dat een hoog kennisniveau heeft die een korte inwerktijd nodig hebben. Je kunt dus vrij snel opschalen in tijden van drukte maar ook weer snel afschalen wanneer deze drukke periode voorbij is en je hoeft je geen zorgen te maken of dit nieuwe personeel wel het benodigde kennis -of ervaringsniveau heeft. 

 

Voor de werknemer, ook wel de gedetacheerde genoemd, zijn er natuurlijk ook voordelen. Een van de grootste voordelen is dat er veel afwisseling is binnen hetzelfde vakgebied. Je taken kunnen bijvoorbeeld grotendeels hetzelfde zijn, maar elke organisatie heeft een andere manier van werken. Dit zorgt er ook voor dat je binnen een korte tijd veel ervaring op kan doen. Daarnaast werk je op de eerste plaats voor een detacheringsorganisatie, dit komt vaak met persoonlijke begeleiding en een bijbehorende professionele community waarmee je ervaringen kunt uitwisselen.

Geschreven door: Bewustmakers

Met Bewustmakers kies je voor…

Oplossingsgerichte aanpak/methodiek

Bij Bewustmakers gaan wij altijd aan de slag met als doel een oplossing te vinden voor de probleemvragen van onze klanten. Dit doen wij altijd zo eerlijk en transparant mogelijk, zodat geïnformeerde beslissingen gemaakt kunnen worden.

Ervaren en diverse professionals

Naast dat onze professionals een berg aan ervaring met zich meebrengen geloven wij ook sterk in de toegevoegde waarde van een divers en dynamisch team.

Groot netwerk van partners

Wij werken samen met een groot netwerk van partners, zodat wij binnen ons netwerk altijd een antwoord kunnen leveren voor vraagstukken die jij als ondernemer of onderneming hebt.

Het expert team van Bewustmakers staat voor je klaar.

Heb jij een vraagstuk waar je graag hulp bij zou willen hebben? Neem dan gerust contact op met ons!

We horen graag van je!

info@bewustmakers.nl053 851 1395

Neem contact op

© 2022 Bewustmakers

Algemene voorwaarden | Privacy & Security | Cookies