Investeer in de toekomst van je bedrijf en werknemers met behulp van de SLIM subsidie

Financieel

Datum: 2022-11-23

Leestijd: 0 min

Delen op:

De manier waarop we werken verandert constant. Door met name de digitalisering is dit in een stroomversnelling geraakt en zijn andere kwaliteiten nodig om hetzelfde werk te kunnen blijven doen. Ook verdwijnen er functies en komen hier weer nieuwe voor terug. Om ondernemers te ondersteunen bij het toekomstbestendig maken van hun bedrijf, en met name het personeel, heeft de overheid de SLIM-regeling in het leven geroepen.

Wat is een SLIM subsidie precies?

Zoals eerder vermeld gaat een SLIM subsidie dus over het toekomstbestendig maken van je onderneming en personeel. Dit wordt voornamelijk gedaan door het leren en ontwikkelen van personeel te stimuleren. De voornaamste doelen zijn het kennisniveau van je personeel op pijl houden maar ook, wanneer nodig, een verandering van functie binnen het bedrijf faciliteren. De overheid heeft 4 activiteiten aangemerkt waarvoor je subsidie aan kan vragen die hierbij helpen.

Om ondernemers te ondersteunen bij het toekomstbestendig maken van hun bedrijf, en met name hun personeel, heeft de overheid de SLIM-regeling in het leven geroepen.

Investeer in de toekomst van je bedrijf en werknemers met behulp van de SLIM subsidie

SLIM-subsidie activiteiten

1. Doorlichting van de onderneming: Je huurt een extern adviseur in om je onderneming door te lichten, met als doel een opleidings-en ontwikkelplan te maken. Met dit plan kan jouw onderneming vervolgens aan de slag.

 

2. Loopbaan- en ontwikkel adviezen voor werknemers: Je gebruikt deze adviezen om je werknemers te stimuleren om na te denken over hun toekomst. Hiermee houd je je werknemers vitaal en het is ook goed voor de strategische richting van je onderneming.

 

3. Voor initiatieven gericht op methoden die werknemers aanmoedigen in hun ontwikkeling: Je gebruikt als ondernemer de SLIM subsidie bij het ondersteunen en stimuleren van je werknemers in hun eigen ontwikkeling.

 

4. Derde leerweg: Je stelt als werkgever een praktijkleerplaats beschikbaar voor mensen in de derde leerweg. De derde leerweg is een maatwerktraject voor volwassen met werkervaring, werkzoekenden en werknemers die een carrièreswitch willen maken.

Hoe vraag ik de SLIM subsidie aan?

De SLIM subsidie vraag je aan via het subsidieportaal van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Je kan deze aanvraag zelf doen, maar je kan hem ook laten doen. Grote voordeel hiervan is dat je de bijbehorende zorgen en verplichtingen kunt uitbesteden, zoals het aanvraagproces zelf en de uitgebreide rapportage en verantwoording Voor de aanvraag is het van belang het volgende aan te leveren:

  • E-formulier (beschikbaar op het subsidieportaal wanneer het tijdvak voor de aanvraag open gaat)

  • MKB-verklaring

  • De-minimisverklaring

  • Activiteitenplan

  • Begroting

  • Schriftelijke machtiging (indien de aanvraag door een tussenpersoon wordt gedaan)

Mocht je meer informatie willen over de aanvraagprocedure van de SLIM-subsidie, dan kun je terecht op deze pagina van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid of contact opnemen met Bewustmakers.

Geschreven door: Bewustmakers

Met Bewustmakers kies je voor…

Oplossingsgerichte aanpak/methodiek

Bij Bewustmakers gaan wij altijd aan de slag met als doel een oplossing te vinden voor de probleemvragen van onze klanten. Dit doen wij altijd zo eerlijk en transparant mogelijk, zodat geïnformeerde beslissingen gemaakt kunnen worden.

Ervaren en diverse professionals

Naast dat onze professionals een berg aan ervaring met zich meebrengen geloven wij ook sterk in de toegevoegde waarde van een divers en dynamisch team.

Groot netwerk van partners

Wij werken samen met een groot netwerk van partners, zodat wij binnen ons netwerk altijd een antwoord kunnen leveren voor vraagstukken die jij als ondernemer of onderneming hebt.

Het expert team van Bewustmakers staat voor je klaar.

Heb jij een vraagstuk waar je graag hulp bij zou willen hebben? Neem dan gerust contact op met ons!

We horen graag van je!

info@bewustmakers.nl053 851 1395

Neem contact op

© 2022 Bewustmakers

Algemene voorwaarden | Privacy & Security | Cookies