Een financieel adviseur brengt je financiële risico’s en valkuilen in kaart

Financieel

Datum: 2022-11-21

Leestijd: 0 min

Delen op:

Als er beslissingen worden gemaakt over zaken waarbij veel geld gemoeid is, is het logisch dat dit tot enige onzekerheid leidt. Dit is waarom je de hulp van een financieel adviseur inschakelt.

Wat doet een financieel adviseur?

Een financieel adviseur is een specialist op het gebied van geldzaken en adviseert daarom klanten over vraagstukken die zij hebben met betrekking tot financiën. Bij particulieren kun je hierbij denken aan vragen over de hypotheek voor een nieuwe woning, vaak een hypotheekadviseur genoemd. Bij bedrijven, voornamelijk MKB bedrijven, houdt een financieel adviseur zich bezig met thema’s die voor een bedrijf van belang zijn, denk hierbij aan:

  • Financieringsbronnen

  • Investeringen

  • Bank en leningen

  • Financieringsplannen

  • Pensioenen

Als er beslissingen worden gemaakt over zaken waarbij veel geld gemoeid is, is het logisch dat dit tot enige onzekerheid leidt. Dit is waarom je de hulp van een financieel adviseur inschakelt.

Een financieel adviseur brengt je financiële risico’s en valkuilen in kaart

Hoe vind ik de juiste financieel adviseur?

Niet elke financieel adviseur heeft de ervaring of de benodigde kennis om met deze bedrijfsvraagstukken om te gaan. Er is bijvoorbeeld een groot verschil tussen een financieel adviseur voor particulieren en bedrijven. Het is dus van belang om op zoek te gaan naar een financieel die beschikt over de kennis en kwaliteiten die jij en je bedrijf nodig hebben. Op onderstaande links kun je bekijken of jouw beoogd financieel adviseur beschikt over de keurmerken die nodig zijn of dat er bijvoorbeeld meldingen over hem of haar zijn gedaan:

 

AFM particulieren

AFM MKB

Wat zijn de kosten van een financieel adviseur?

 

Er zijn allerlei verschillende soorten adviseurs en deze kosten allemaal geld. Wat de precieze kosten van een financieel adviseur zijn is lastig te zeggen, aangezien dit afhankelijk is van een aantal factoren, zo kost een financieel adviseur met veel ervaring natuurlijk meer dan een die net is begonnen. Daarnaast heeft bijvoorbeeld ook de complexiteit van de vraagstukken invloed op de tijd die nodig is deze te beantwoorden en dus ook de prijs.

Bij veel financieel adviseurs kun je een gratis kennismakingsgesprek aanvragen, gebruik deze om zo goed mogelijk uit te leggen wat jouw vraagstukken zijn en wat de financieel adviseur hier als vergoeding voor vraagt. Hiermee voorkom je een onaangename verassing achteraf. 

Geschreven door: Bewustmakers

Met Bewustmakers kies je voor…

Oplossingsgerichte aanpak/methodiek

Bij Bewustmakers gaan wij altijd aan de slag met als doel een oplossing te vinden voor de probleemvragen van onze klanten. Dit doen wij altijd zo eerlijk en transparant mogelijk, zodat geïnformeerde beslissingen gemaakt kunnen worden.

Ervaren en diverse professionals

Naast dat onze professionals een berg aan ervaring met zich meebrengen geloven wij ook sterk in de toegevoegde waarde van een divers en dynamisch team.

Groot netwerk van partners

Wij werken samen met een groot netwerk van partners, zodat wij binnen ons netwerk altijd een antwoord kunnen leveren voor vraagstukken die jij als ondernemer of onderneming hebt.

Het expert team van Bewustmakers staat voor je klaar.

Heb jij een vraagstuk waar je graag hulp bij zou willen hebben? Neem dan gerust contact op met ons!

We horen graag van je!

info@bewustmakers.nl053 851 1395

Neem contact op

© 2022 Bewustmakers

Algemene voorwaarden | Privacy & Security | Cookies