Door het geven van een goede pitch kun je bijvoorbeeld investeringen binnenhalen.

Sales

Datum: 2023-01-11

Leestijd: 0 min

Delen op:

De waarde van het geven van een goede pitch wordt nogal eens onderschat. Niet iedereen is er van nature even goed in, maar dat betekent niet dat je dit niet kan leren. In dit artikel gaan we dieper in op wat een goede pitch is, voor wie het belangrijk kan zijn om te leren hoe je een goede pitch geeft en geven we een aantal voorbeelden van goede pitches.

Wat is een (goede) pitch?

 

Een goede pitch is een pitch die ervoor zorgt dat je je doelgroep enthousiast krijgt voor het product of dienst dat je verkoopt. Het meest bekende type pitch is de elevator pitch. Dit is een vrij korte pitch die zijn naam dankt aan het feit dat wanneer je samen met iemand de lift neemt, deze persoon gedurende die tijd geen kant op kan en je dus gemakkelijk de aandacht kan pakken. Een goede manier om dit te doen is door je pitch in te leiden met een statement waarmee je bij jouw doelgroep meteen de aandacht pakt, denk bijvoorbeeld aan: ’Mijn product/dienst leidt ertoe dat er binnen jouw bedrijf een afname is van het ziekteverzuim van 30%’. Bij vrijwel elke ondernemer heb je door zo’n statement te maken zijn aandacht te pakken. Let er hierbij natuurlijk wel op dat de claim die je in deze statement maakt wel waar of haalbaar moet zijn.

Een goede pitch is een pitch die ervoor zorgt dat je je doelgroep enthousiast krijgt voor het product of dienst dat je verkoopt.

Door het geven van een goede pitch kun je bijvoorbeeld investeringen binnenhalen.

Voor wie is een pitch?

 

Het leren van het geven van een goede pitch kan eigenlijk voor iedereen wel van toegevoegde waarde zijn, het is bijvoorbeeld een goede tool om te gebruiken bij het solliciteren of vinden van nieuwe klanten als ZZP’er.

Ook voor MKB'ers is het geven van een goede pitch van belang, doordat zij vaak op zichzelf aangewezen zijn voor bijvoorbeeld het vinden en verkrijgen van nieuwe investeringen of subsidies, op zoek gaan naar zakelijke partners en nog veel meer. Het is dus van belang om, wanneer je er van nature niet sterk in bent, extra aandacht te besteden aan het verbeteren van jouw pitches.

Belangrijke tips

 

  1. Breng je kwaliteiten in kaart en breng deze over in je pitch, dit doe je onder andere door antwoord te geven op de vraag waarom je vindt dat iemand voor jou moet kiezen en niet een ander.

  2. Zorg dat je veel belangrijke informatie overbrengt in een korte tijd. Het idee achter de elevator pitch is dat je iemand in een korte tijd overtuigd. Zorg dus dat je je tijd slim gebruikt en die niet verspilt aan zaken die niet belangrijk zijn.

  3. Bedenk een goede oneliner of goed statement. Dit kun je doen door bijvoorbeeld humor te gebruiken of statistieken. Het doel is om iets te zeggen wat de interesse van de andere partij onmiddellijk pakt.

  4. Oefen je pitch. Oefen hem voor de spiegel, maar ook bijvoorbeeld met een publiek (familie of vrienden). Een pitch kan er op papier prima uitzien, maar komt deze als pitch ook hetzelfde over? Daarnaast helpt het oefenen van je pitch ook bij eventuele zenuwen. 

  5. Wees energiek, dat wil niet zeggen dat je als een stuiterbal voor iemand moet gaan staan maar wel dat je met jouw enthousiasme voor het onderwerp de ander aan moet steken.

Geschreven door: Bewustmakers

Met Bewustmakers kies je voor…

Oplossingsgerichte aanpak/methodiek

Bij Bewustmakers gaan wij altijd aan de slag met als doel een oplossing te vinden voor de probleemvragen van onze klanten. Dit doen wij altijd zo eerlijk en transparant mogelijk, zodat geïnformeerde beslissingen gemaakt kunnen worden.

Ervaren en diverse professionals

Naast dat onze professionals een berg aan ervaring met zich meebrengen geloven wij ook sterk in de toegevoegde waarde van een divers en dynamisch team.

Groot netwerk van partners

Wij werken samen met een groot netwerk van partners, zodat wij binnen ons netwerk altijd een antwoord kunnen leveren voor vraagstukken die jij als ondernemer of onderneming hebt.

Het expert team van Bewustmakers staat voor je klaar.

Heb jij een vraagstuk waar je graag hulp bij zou willen hebben? Neem dan gerust contact op met ons!

We horen graag van je!

info@bewustmakers.nl053 851 1395

Neem contact op

© 2022 Bewustmakers

Algemene voorwaarden | Privacy & Security | Cookies